Гърци сложиха такса „чадър“ за българи

25 август 2014

Безплатните гръцки плажове вече въвеждат такси за българските туристи. Доскоро всеки можеше да ползва чадър и шезлонг, ако си поръча нещо от бара.

Поръчката на едно кафе за 3 евро беше достатъчна, за да седиш на сянка през целия ден. Българските туристи обаче масово отказвали дори минимална консумация, пише „Преса“.

От няколко дни собствениците на барове в районите на Меси и Фанари – най-близките плажове за пътуващите през прохода Маказа, изискват минимална консумация от 10 евро за чадър и три шезлонга. Вече е забранено и вкарването на хладилни чанти. В много случаи българите си носят храна и напитки и малко след като се настанят, опъват софри. Собствениците на плажните заведения се дразнят не толкова от това, че така българите не си поръчват нищо от бара, колкото от огромните количества боклуци, които оставят след себе си. Вече дори има случаи, когато български туристи са извеждани принудително от плажа.

Нашенците обаче се дразнят, че местните гърци използват свободно чадърите, без да си поръчват нищо, а сервитьорите обясняват, че те са постоянни клиенти и за тях се прави изключение. В южната ни съседка има и други практики. Така например в района на Ксанти срещу три евро на гърците се сервира кафе и вода, докато на българите – само кафе. Бутилките с вода струват по едно евро и за тях нашите туристи плащат отделно. На недоволните се сочи свободната плажна ивица.

Въпреки новите мерки потокът от България към плажовете на Бяло море не секва. У нас се плаща по около 20 лева само за чадър и шезлонг, докато в Гърция за същите пари ти сервират и кафе, коментират в Кърджали.

снимка: ronenews92fm.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)