Гъбена крем супа

Гъбена крем супа

18 септември 2014

Макар че гъбената крем супа е много популярна и обичана, няма рецепта, която да е официалната за нея. Колкото домакини – толкова и рецепти. Някои слагат картоф, други и морковче… Предлагаме ви рецепта за крем супа от гъби акцентираща върху гъбения вкус и аромат. Подобно на бистрата супа от гъби и крем супата е също толкова бърза и лесна за приготвяне. Много ароматна и засищаща, тя е чудесна идея за настъпващите есенни дни, когато си стоим повечко вкъщи и се чудим какво вкусно ястие да си приготвим, за да сгреем коремчетата и душичките си.

Необходими продукти:
2 с. л. брашно
1 глава лук
2 ч. ч. прясно мляко
2 моркова
600 гр гъби
4 с. л. масло
черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:
Във вряща подсолена вода пуснете почистените и нарязани на дребно, лук, моркови и гъби. Като заврат, ги отцедете и пасирайте, след което върнете полученото пюре във водата. Запържете леко брашното в маслото и го подправете с черния пипер. Разредете с прясното мляко и върнете получения сос в супата. Оставете да заври и отстранете от огъня. Поднесете супата с крутони. По желание, може да добавите и нарязано на ситно варено яйце.

текст: Нина Тодорова
снимка: flickr.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)