Гъбена крем супа с пармезан

29 август 2014

Крем супата е едно от най-лесните, вкусни и засищащи ястия. Тя е идеална както за обяд, така и за лека вечеря. Днес сме избрали за вас вариант с гъби, сметана и пармезан, който се приготвя изключително бързо и лесно и няма да затрудни дори начинаещите готвачи, а резултатът ще е наистина впечатляващ.

Необходими продукти:
400 гр. гъби
60 гр. настърган пармезан
3 с.л. масло
1 глава лук
200 мл. готварска сметана
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
подправки по желание
черен пипер

Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите и лука на ситно. В голям съд разтопете масло, добавете лука го запържете за кратко. Добавете гъбите и изчакайте докато омекнат леко. След това добавете брашно и червен пипер, долейте вода и гответе на умерен огън докато прецените, че гъбите са напълно готови.
Пасирайте супата докато е гореща, добавете подправки по желаниер пармезана и сметаната. Разбъркайте хубаво и преди сервиране поръсете отново с пармезан.

текст: Елена Михайлова
снимка: tasty-trials.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)