Градовете, в които най-лесно можем да се загубим

24 септември 2014

Има градове, в които е препоръчително да не ходим без екскурзовод. „Хъфингтън пост“ подбра 7 дестинации, в които ориентацията няма да ни помогне:

Хошимин

1. Хошимин – градът, кръстен на виетнамския революционер, а по-късно и министър-председател, може напълно да се определи като „главоблъсканица“. Хошимин е пълен със скрити чудеса и тайни улички, които биха били същински Гордиев възел за новодошли в града.

Амстердам

2. Амстердам – той донякъде прилича на Венеция. Поне в объркващата част с каналите и тесните улички. За обаче не е задължително да е лошо нещо. Амстердам е от градовете, в които можеш да си наемеш колело и просто да се скиташ по улиците, гледайки. Изживяването ще продължи да е страхотно.

Маракеш

3. Маракеш – градът е сложна плетеница от претъпкани улици, главозамайващи пазари и всевъзможни места, които объркват всеки чужденец в този град. Медината в Маракеш (старият град), която е историческият и културен център на града, от своя страна е лабиринт от улици и улички и скитането по тях е може би най-добрият начин да опознаеш Маракеш.

Токио

4. Токио – митове се разказват за тежкия трафик по улиците на японската столица. Самите улици също спомагат за допълнителното объркване с всичките си мигащи светлини и еднакви сгради. Адресната система в Япония също е страшно объркваща, което допълнително повишава риска от изгубване в този многомилионен град.

Вашингтон

5. Вашингтон – градоустройството на столицата на САЩ може да наподобява типична мрежа, но все пак е доста трудно за ориентиране. Улиците в този град са именувани по такива необичайни начини, които могат да объркат всеки гост на града. Самите улици също сякаш имат своите странности и в един момент човек може да се окаже на съвсем различно място от това, на което всъщност е трябвало да отиде.

Венеция
6. Венеция – канали, мостове, тесни, виещи улици, които често се оказват затворени или еднопосочни… Градът тотално може да обърка всеки, който не е свикнал със странностите му. А ако случайно човек се отдели от познатите и лесни за туристите пътища, може да се окаже на вълнуващо пътешествие из красивите, непознати улици на града.

Бостън

7. Бостън – неговото градоустройство води началото си от дните на ранна Америка, което му придава един симпатичен, но силно объркващ вид. Странната решетка от пътища, които този разсичат този град, може да заблуди както пешеходци, така и шофьори.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)