Готови ли сте за Хелоуин?

29 октомври 2014

В навечерието на Хелоуин сме – маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорящите страни. Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ. Началото си води от келтския езически ритуал Самайн (Samhain) и съвпада с честването на католическия ден на Вси светии. Древните келти посрещали своята Нова година Самайн (Сауин) в края на октомври. Те живеели с вярването, че в нощта срещу нея починалите през изминалата година навестяват земята в търсене на живи тела, в които да се вселят. За да се предпазят, келтите гасели огъня в огнищата и се опитвали да изглеждат колкото се може по-страшно – обличали животински кожи и глави, надявайки се да изплашат привиденията. Събирали се около огньове, запалвани от друидите жреци, устройвали гадания. От няколко години този празник стана много популярен и в България. Средновековни кръвопийци ще намерят убежище в нощта на 31 октомври в редица заведения в София, които по традиция специално се подготвят с тематични вечери и декорация. Ако искате да се впишете по уникален начин в атмосферата на най- добрите клубове помислете за костюма и визията си. Остават ви броени часове за подготовка.

Представяме ви няколко интересни идеи за празничната вечер….

Готови ли сте за Хелоуин?

Готови ли сте за Хелоуин?

creative-halloween-make-up-ideas-23__880

Гримът е важна част от цялостната ви Хелоуин визия. Ще се учудите какъв ефект можете да постигнете с черен молив, очна линия, малко сенки за очи и, разбира се, много фантазия.  Ако не разполагате с артистичен талант в себе си, вероятно можете да намерите гримьор във вашия район, готов да ви помогне за Хелоуин.

Какво ще кажете за зомбита, черепи, страховити кукли, ледени кралици,  Арлекини или бледи принцеси. Нека този Хелоуин бъди по-различен. Възползвайте се от следващите ни предложения и безспорно ще съберете всички погледи.

creative-halloween-make-up-ideas-30__880

creative-halloween-make-up-ideas-56__700

creative-halloween-make-up-ideas-76__605

creative-halloween-make-up-ideas-37__605

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)