Гентска водна яхния

07 март 2015

Гент е град в северозападна Белгия, административен център на провинция Източна Фландрия и окръг Гент. Населението му е около 248 000 души (2013). Селището възниква при вливането на река Лейе в Схелде и през Средновековието се превръща в един от най-големите и богати градове на Северна Европа с около 60 хиляди жители през 1300 година, 70 хиляди през 1400 година, достигайки за кратко до 175 хиляди след 1500 година. Днес градът е натоварено пристанище и университетски център.

Необходими продукти:
500 гр. риба (щука, шаран, или костур)
80 гр. масло
500 ml рибен бульон
1 стрък праз
2 моркова
2 картофа
250 ml сметана
3 бр. дафинови листа
черен пипер (на зърна)
1 яйчен жълтък
сол

Начин на приготвяне:
Праз лукът и морковите се нарязват на ситно. Картофите се обелват и се нарязват на 2 см. кубчета. Маслото се нагрява в тиган и зеленчуците, заедно с дафиновите листа и черният пипер се сотират 5-7 мин., добавя се бульонът и се изчаква да заври. Добавя се рибата и се оставя да къкри около 10 мин. След това рибата се изважда и се нарязва на едри парчета. Към яйчния жълтък се добавя 30 ml булъон, като се бърка. Добавя се и сметаната, след което заедно се добавят в тенджерата. Поддържа се температура на границата на завирането, добавя се отново рибата и останалите подправки.

снимка: boodschappen.nl

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)