Възраждане на епохата на 70-те

15 декември 2014

За създаването на междусезонната колекция на модна къща Gucci креативният директор Фрида Джанини е черпила вдъхновение от стила на 70-те години на миналия век и цялото им носталгично великолепие от спретнати силуети, които са в основата и на колекцията на марката за сезон пролет-лято 2015 г.

Възраждане на епохата на 70-те

Възраждане на епохата на 70-те

gucci_prefall15_2

gucci_prefall15_3

Трябва да признаем, че Фрида определно се е постарала да направи една истинска есенна линия на основата на рокли, костюми с панталони, пуловери, и разбира се връхно облекло. Всичко това с почит към принта и детайла, кожа, високи яки с джуфка и цветен велур. Характерни са саката-мундир, обезателно съчетани с въздушни блузи с шалове на шията, а топлите пуловери приятно се комбинират с панталони, дънки и кожи. Доминиращите цветове на колекцията са бордо и синьо. А малките чанти и клъчове на Gucci са идеалните аксесоари, които допълват цялостния носталгичен образ.

gucci_prefall15_20

gucci_prefall15_5

gucci_prefall15_10

Колекция Pre fall 2015се явява лебедовата песен на Джанини за Gucci. Малко след представянето й стана ясно, че след цели 9 години на върха на Gucci, креативният директор Фрида Джанини окончателно напуска поста си. От известно време насам се носеха слухове за евентуалната й замяна, а от миналата седмица новината бе официално потвърдена. Джанини ще представи своята последна колекция за есен-зима 2015 в Милано, преди да вземе официално довиждане с Gucci. Малко преди нея компанията напуска и изпълнителният директор Патрицио ди Марко, с когото са и партньори в живота от 2009г насам.

Дали тази талантлива и успешна дизайнерка ще напусне завинаги света на модата или ще отвори своя собствена модна къща, или ще бъде наета другаде, времето ще покаже.

gucci_prefall15_13

gucci_prefall15_21

Снимки: Gucci

 

Снимки: Gucci

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)