Втори парад на военните духови оркестри

06 май 2015

И тази година музикален парад на военните духови оркестри напълни зала „Арена Армеец София“. Това в вторият парад, който се организира в навечерието на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Първият такъв бе миналата година.

Входът беше свободен, а организирания от Националната гвардейска част спектакъл събра хора от различни възрасти. Пълната зала министърът на отбраната Николай Ненчев разчете като доказателство за обичта и подкрепата към нашата армия.

Военните музиканти бяха подготвили различна по стил музика, в която всеки можеше да открие нещо за себе си. Тон на настроението даде Фестивалният оркестър. Изненади и интересни програми бяха подготвили и представителните военни духови оркестри на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили и оркестри от Румъния и Гърция. Програмата на военните духови оркестри и тази година завърши с оркестъра на Националната гвардейска част (НГЧ). Уменията на гвардейците с оръжието – хватките, които те показаха събраха аплодисментите на публиката. В музикалния парад участваха и детският радиохор, пяха и Еделина Кънева и Орлин Горанов. В „Арена Армеец София“ във вторник вечерта звуча дори и рок, а и тази година след края на парада имаше заря.

Арена София е мултифункционална зала в София. За период от шест години залата носи името „Арена Армеец София“, на името на генералния си спонсор ЗАД „Армеец“ АД.

редактор: Деси Цонева
оператор: Кунчо Поляшки

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)