Всяко листо маруля за салатата на Ким Чен Ун – под микроскоп

Всяко листо маруля за салатата на Ким Чен Ун – под микроскоп

12 юли 2015

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е толкова параноичен да не бъде отровен, че е издал заповед всяко листо от маруля, което бива използвано за неговите салати, да бъде грижливо изследвано, дори под микроскоп, за да се провери, дали е безопасно.

„Най-висши власти“ в азиатската държава проверяват стриктно зеленчуците, отглеждани в градината за лидера, която е засекретена под името „6.17“. И преди да стигне до чинията на диктатора, всяко листо минава даже под микроскоп. Източник от северна Корея разкри все по-щателния контрол на продукцията на фермата в Пхенян, която Ким Чен Ун създал, тъй като имал фобия към зеленчуците, пише издаваният в Южна Корея Daily NK. Микроскопите са използвани за засичане на микроби, токсини и други вредни елементи. Във фермата биват допускани да работят само хора от подходящо „songbun“ – семейство от лоялни към управляващата компартия. А и преди да бъдат назначени, те трябва да завършат висше медицинско образование, преди да станат фермери. „Инспекторите са безупречни жители на Пхенян, които са завършили медицинския университет в Пхенян. Те отделят по няколко минути за изследване на всеки лист (маруля – бел. ред.)„, допълва източникът. Фермата била създадена през 80-те години на миналия век, за да обслужва кулинарните изисквания на Ким Ир Сен.

През 2014 г. стана известно, че Ким Чен Ун е наддал сериозно на килограми, тъй като при него се забелязвала „опасно висока“ консумация на сирене ементал, което дори довело до проблеми с глезените му и походка с накуцване.

В началото на седмицата излезе информация, че по нареждане на диктатора е бил екзекутиран собственикът на ферма за сладководни костенурки, припомня в. „Дейли Мейл“. /БГНЕС

снимка: tvn24.pl

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)