Всичко, което трябва да знаем за сватбената рокля на Киара Ферани

01 септември 2018

Сватбата на популярната блогърка Киара Ферани и италианския певец Федерико Лучия, по-известен под псевдонима Fedez, дълго преди самия ден бе наречена „Италианската кралска сватба“. Днес дългоочакваният момент настъпи – церемонията се състоя в бутиковия хотел Dimora delle Balze близо до община Ното в Сицилия. Първоначално мястото трябваше да бъде имението Palazzo Duchezio от XVIII век, но впоследствие двойката промени местоположението.

Пред гостите (около 160 души) и младоженеца, булката се появи в зашеметяващата рокля на Dior Couture. Горната част на роклята, която покрива врата и ръцете на булката, е изработена от фина дантела изплетена на една кука – според дизайнерката Мария Грация Кюри това е знак на уважение към традиционния занаят в южната част на Италия и Франция. Въздушната пола и дългият воал са изработени от най-хубавия снежнобял тюл. За създаването на сватбената рокля на Ферани са били необходими 1600 часа ръчна работа и 400 метра плат.

 w990-24

В интервю за Vogue преди сватбата Киара сподели защо е избрала Мария Грация Кюри:

Тя е първата жена начело на модната къща и именно тя успя да прокара нова визия, като предлага един различен образ на момичето Dior – свободно и независимо“.

В тандема Ферани-Кюри симпатията е взаимна.

Винаги съм се възхищавала на Киара,“ признава дизайнерът. „Тя е истински модел за подражание: бизне-дама, която успя да превърне хобито си в успешен бизнес, без да губи женствеността си“.

Що се отнася до младоженеца, Федерико посрешна булката в костюм на Versace, и тяхния петмесечена син Леоне поздрави баща си и майка си в черен костюм и риза с образа на лъвче и неговите инициали – също авторството на Мария Грация Кюри.

w2000-103

@fedez

Шестте шаферки в лицето на сестрите на Киара – Франческа и Валентина, както и приятелките й – Парди Зарей, Мартин Макероне, Микела Гомбачи и Вероника Фераро носеха бледорозови рокли от коприна на Alberta Ferretti. Рокля на Alberta Ferretti бе избрала и майката на булката Марина ди Гуардо.

w2000-104

Снимки: JOHAN SANDBERG

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)