Волността в изкуството

22 юли 2014

Днес в сградата на Съюза на Българските художници в столицата ни бе открита интересна и нетрадиционна изложба – Съвременна китайска живопис. „Волността в изкуството“, както авторите са нарекли атрактивната изложба, ще гостува в прочутата сграда на „Шипка“ №6 до 8 август.

IMG_9508

Организатори на експозицията са Съюзът на българските художници и Дружеството на художниците на Провинция Джъдзян.

IMG_9521

Сред авторите, представили своите творби са:  Чан Цин, Уан Ютиен, Жън Джъджун, Ан Бин, Уън Дансиен, Хъ Хунджоу, Лу Ци, Чън Хунцин, Ху Джън`ю, Сю Дзин, Цуeй Сяодун.

IMG_9526

Куратори на изложбата са Ан Ли и Асадур Маркаров.Реализацията на тази изложба представлява завършеният първи етап от Българо-Китайския проект на Съюза на българските художници и Дружеството на художниците на провинция Джъдзян за обмен в областта на визуалните изкуства.

IMG_9532

Проектът включва различни форми на дейност, притежава уникален потенциал да бъде надграждан в перспектива и разполага с богата програма, обхващаща изложби, работни посещения, творчески резиденции и пленери. Той се реализира във връзка с 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Китай.

IMG_9541

В експозицията са подредени 42 живописни творби на 11 китайски художници – преподаватели в Китайската академия за изящни изкуства в град Ханджоу, провинция Джъдзян, която има дългогодишна история.

IMG_9499

Интересна и нетрадиционна изложба – заслужава си да се види!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)