Водосвет – откриване на сезона в НТ „Иван Вазов“

01 септември 2018

Театърът отваря за зрители на 12 септември със „Спускане от връх Морган” и „Манхатън, Второ авеню”, първата премиера е на 27 септември

С „Многая лета” и водосвет за здраве и благоденствие днес официално бе открит сезон 2018/2019 в Народния театър „Иван Вазов”. По традиция, в третия сезон от встъпването си в длъжност като директор, Мариус Донкин събра екипа – актьори, режисьори, драматурзи, технически персонал и администрация, за да си кажат „На добър час” в поредния театрален сезон.

D66A8808

Пред емблематичната икона на Света Богородица, всички присъстващи получиха благословица от отеца от черквата „Свети Седмочисленици” и се помориха за здраве, успехи и попътен вятър.

Въпреки че първите представления на сцената на Народния театър са на 12 септември – „Спускане от връх Морган” на Камерна и „Манхатън, Второ авеню” на Сцена на IV етаж, театърът ще има натоварена програма с турнета извън столицата. На 6, 7 и 8 септември ще се играят три представления в рамките на „Аполония” в Созопол – „Виновният”, „Лисичета” и „Цветът на дълбоките води”, а на 10 и 11 септември Домът на културата „Борис Христов” посреща „Калигула”.

След по-малко от месец ще се състои и първата от много премиери за новия сезон – „Един безумен ден” по Пиер дьо Бомарше. Режисьор е Михаил Петров. Режисьорът определя представлението като театрален карнавал, в който си дават щастлива среща театър, музика, песен, танц, балет, живопис…

D66A9123

„Един безумен ден” ще събере на сцената звезди като Параскева Джукелова, Джулия Бочева, Гергана Змийчарова, Стелиан Радев, Димитър Живков, Павел Иванов, Владислава Николова, Ева Данаилова, Вяра Табакова, Цветомира Даскалова, Христо Чешмеджиев, Стоян Пепеланов, Васил Драганов, Пламен Димов, Христо Терзиев. Сценичната версия на текста, който е популярен като „Сватбата на Фигаро”, е дело на Михаил Петров и Анна Петрова, костюмите са на Елена Иванова, музиката – на Любомир Денев. Хореограф е Мариана Крънчева, а музикален педагог – Евгени Господинов.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)