Внимавайте вече какво говорите за банките!

16 юли 2014

„Който разпространява заблуждаваща или невярна информация, или други сведения за банка или финансова институция, които могат да доведат до всяване на смут и страх в населението се наказва с лишаване от свобода от 2 до 5 години, гласи първата част от гласуваните промени в НК.

Когато с тази дейност са причинени другиму значителни вреди или са получени значителни неправомерни доходи, наказанието е лишаване от свобода от 5 до 10 години и глоба от 5 до 10 хиляди лева, гласи пълният текст на поправките.

С две думи – вече нито дума срещу банките! Повече от ясно е, че никой обикновен гражданин или вложител не би тръгнал да дестабилизира финансовата ситуация, дори и до вчера, когато това не бе наказуемо. В този смисъл текста на приетите поправки в закона едва ли стряска хората.  По-важното е друго. Тревожно е и трябва да се работи върху това какво правят банките с поверените им депозити, кого кредитират и изпълняват ли ролята си на основен играч на икономическото поле и „снабдител“ на финансови ресурси за реалната икономика и производство. Това е истински важното.  И в тази посока също следва да се творят поправки в законите.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)