Вместо малко захар - малко мъдрост...

Вместо малко захар – малко мъдрост…

18 ноември 2014

Когато сме поставени пред избор, често губим пътя. Около решенията ни се натрупва напрежение, защото определяме една възможност, като добра, а друга- като лоша, и бързо стигаме до алтернативния избор „или-или”. Когато оценяваме своите предпочитания, започваме да изпитваме копнеж по нещо определено, да наричаме постигането му „успех” и да се страхуваме от вероятността да не го постигнем, която определяме като „провал”. Всичко това поражда все по- голямо напрежение, защото се страхуваме да не допуснем грешка. Понякога изпадаме в безизходица, защото забравяме, че под всичките ни етикети за „добро” и :лошо”, „правилно” и „погрешно”, „успех” и „провал”, във всички възможности за избор се крие истината и силата на живота, независимо от предпочитанията ни.

Естествено, споделянето на общия ритъм не означава, че всичко е едно и също, защото разнообразието и различието между нещата са безкрайни. Изправени пред богатството на живота, не можем да ценим всичко еднакво. Но когато си мислим, че само онова което искаме притежава истинска стойност, лесно можем да се потиснем заради нещата, които ни липсват. Тогава страдаме от онова, което възприемаме като пропаст между „тук” и „там”, между това, което имаме и онова от което се нуждаем.

Важно е да ценим безбройните неща, които виждаме, но озарени от светлината на сърцето, можем да кажем: „Не две! Само едно!” и да осъзнаем, че няма погрешни завои, само неочаквани пътища.

 Марк Непо

С пожелание за изпълнен със свежест ден от COFFEE BASE!

http://www.coffeebase.net/

тел: +359 2 874 0023
GSM: +359 894 355 699

coffeebase

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)