Властелинът на куклите

„Властелинът на куклите“

09 декември 2014

Изкуството има много лица, но със сигурност нито едно не изглежда толкова реалистично и впечатляващо, както това на един от най-популярните в света на шоубизнеса филипински артисти – Ноел Круз. Наричан e от мнозина с прозвището „Властелинът на куклите“ заради уникалното си умение да преобразява най-обикновени кукли в идентично копие на редица знаменитости.

Властелинът на куклите
Не всичко обаче е било толкова лесно в началото – в детството си (трето от общо шест момчета) той е бил толкова беден, че от най-ранните си години е бил принуден да чисти домовете на заможни семейства и да наблюдава отстрани как богатите деца се забавляват със скъпи играчки.

depp_jolie_thetourist

Затова и решил да даде воля на творческите си фантазии, като започне да рисува и да се занимава любителски с живопис. Докато един ден, на 12-годишна възраст видял по телевизията шоуто „Мис Свят“ и вдъхновен от красивите лица направил няколко портрета – страст, която скоро му донесла редица поръчки от частни колекционери.

Damon_TheVampireDiaries
А как се стига до настоящото му изкуство?!
„Всичко започна съвсем случайно. Тъй като жена ми колекционира кукли, се ровех в eBay, за да я изненадам с някоя нова серия. И така, през 2001 г. попаднах на няколко кукли, които са били прерисувани. Казах си – а защо да не опитам и аз? И от опит на опит, ето че се получи“, признава Ноел в личната си страница.

Jennifer_Lopez

Е, отнема му цели 8 години, за да постигне невероятната прилика, която виждате на кадрите, но в крайна сметка се превръща във виртуоз номер едно в тази област.

Edward_Bella_Twilight
Какъв е методът му на работа?
Круз купува кукли Барби или пък варианти от лимитирани серии, изтрива фабричното оцветените им лица и след това с акрилни бои рисува предпочитаните от него черти, за да се достигне до желания резултат.

Cleopatra_Elizabeth_Taylor

От своя страна, съпругата му избира и ушива съответното облекло за максималното финализиране на избрания образ. Истината е, че както самият той, признава е „перфекционист до последния косъм на четката си“, затова често не е доволен и повтаря процедурата.

Marilyn_Monroe
Така на бял свят се „появяват“ куп звезди – като например поп дивата Шер, филмови знаменитости като Одри Хепбърн, Ан Хатауей, Орландо Блум, Чарлийз Терон, Джони Деп и особено Анджелина Джоли.

Himself_Depp

Копието на последната бе толкова добро, че преди няколко години, бе продадено на търг в аукциона Ebay за 2000 паунда, а благодарение на Ноел по света се появи нов отрасъл на изкуството, наречен RePaint.

Elizabeth Taylor

Е, ние все пак предпочитаме да го наричаме с простичкото „вълшебното изкуство на Ноел Круз“. Насладете му се и вие!

текст: Митко Попов
снимки: noeling.deviantart.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)