Влади Въргала: В живота, за разлика от киното, няма хепиенд

20 август 2015

За повечето от нас, името „Владислав Карамфилов“ винаги ще остане скрито зад далеч по-популярния му прякор „Влади Въргала“. След реализацията на проекта му „Операция Шменти Капели“ и последвалите финансови проблеми в семейството, популярният актьор и комик обаче като че ли все по-трудно открива усмивката в себе си. Самата продукция постигна колосален успех в родните киносалони, но уви, самият той не спечели особено от това.

„Факт – „Шменти Капели“ ми донесе само победи над самия себе си. Но следите от битките остават. Винаги в живота си съм мислил какво аз мога да направя за България, а не какво тя за мен. Проблемът е, че съм глупак, който живее в светове с герои от филми, които съм гледал като дете. Уви, за разлика от киното, в живота логика няма. Няма и хепиенд“, разкрива Въргала.

Операция Шменти Капели

Както е известно, за да заснеме мащабния си проект, той решава сам да го продуцира, с идеята след това да направи и сериал по него. В крайна влага всичките си средства и имущество и в даден момент се оказва почти фалирал, с тежки задължения към банките.

„Направих всичко възможно, за да осигуря мен и семейството ми, но условията не го позволиха. Кината прибраха печалба от над 1,8 млн. лева, а за мен останаха 360 000 лв., с които трябваше да платя и рекламата. Направихме и сериала в TV7 и две седмици, преди да ми изплатят хонорара, телевизията затвори гише каса. И след 10 години къртовски труд, се прибрах вкъщи с празни ръце“, коментира с тъга Влади.

За финал той обобщава пред Николай Москов  – „българинът е добър до наивност и затова негова доброта е непрактична. И от това печелят други, които се интересуват не от каузи, а от пари“.

Снимки: Facebook, Cinefish.bg

Текст: Митко Попов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар