Вилата на Коко Шанел, близо до Монте Карло…

30 май 2014

Романтичната лятна резиденция на Коко Шанел е построена върху парцел, който тя получила в подарък от бившия си любовник – херцога на Уестминстър.
Вилата носи изисканото име „La Pausa” – и тя, както всяка знаменита вила на Френската Ривиера трябва да има свое специално название! Разположена на девет декара земя в идиличен район близо до Monte Carlo на Cote d’Azur , вилата има седем спални, седем бани, впечатляващи гледки към Средиземно море и елегантно „износени” интериор и обзавеждане. И днес, всичко във вилата е така, както легендарната Коко Шанел го е оставила. В това е и очарованието – да усетиш историята на една знаменитост, като видиш личният й стил и маниер, пресъздаден в обзавеждането на собствения й дом. Вила „La Pausa” някога е била рай за богатите и известните. Приветствала е с „добре дошли!” редица световни имена – Игор Стравински , Жан Кокто , Пабло Пикасо, Пиер Бонар и др. В последствие е продадена на литературният агент и колекционер Емери Реве през 1953 година. Но с това потокът от забележителните имена, престъпили прага на вилата не спира – Уинстън Чърчил, фелдмаршал Бърнард Монтгомъри , херцога на Уиндзор, Ноел Кауърд , Аристотел Онасис , Грета Гарбо , Роуз Кенеди , принц Рение и принцеса Грейс.
Любимата вила на Коко Шанел – „La Pausa” може да разказва за много вечери, партита и истории…

Преди няколко години вилата отново се появи за продажба в листите на водеща агенция за недвижими имоти с офертна цена за продажба £ 32.0 милиона…
От тук насетне историята мълчи. Дали все още се продава? Дали вече е намерила новия си собственик, вдъхновен от легендата Шанел и за каква сума се е реализирала сделка?
Ние не можем да отговорим на тези въпроси, но затова пък, ще ви покажем стила и красотата й!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)