Под звуците на световно известния валс “На тихия син Дунав“ и музиката на Щраус, утринното кафе трябва да е виенско. То е навсякъде по света, не само в австрийската столица, защото не е просто кафе – то е емблема, символ и стил. Виенското кафе има вкус на класика, аристократизъм и музика!
Известни са много и различни начини за приготвяне на кафе по виенски, но най-популярният е този:
Подберете бяла порцеланова, по-голяма и широка чаша за кафе. Направете сладко, горещо кафе. Отгоре поставете около 40 грама сметана, разбита с една чаена лъжичка захар и задължително с малко ванилия. Отгоре поръсете с шоколадови пръчици или настърган шоколад, защото иначе кафето няма да е виенско.
Да ви е вкусно, приятели! С такова кафе всичко е валс!