Вече можете да ухаете на Космос с този парфюм, проектиран от Nasa

02 юли 2020

Някога питали ли сте се на какво мирише космическото пространство? Какъв ли е аромата извън Земята? Е, Наса, заедно с експерти парфюмери, дава отговор  –  Eau De Space – парфюм, създаден да мирише на Пространството.

b2bcb5e6-a3a8-4e42-939e-d3759de432eb-outer-space-perfume

За по-голяма яснота, този парфюм не е предназначен да се конкурира с най-любимите ви аромати на познатите модни брандове. Даже не сме сигурни, че този аромат е особено приятен. Парфюмът Космос първоначално е създаден преди десетилетия от Nasa,  за да помогнат за подготовката на астронавтите, преди да излязат в орбита – идеята е, че всяка изненада, включително странна миризма, може да отмени мисията им.

Сега, години по-късно, екип е подбрал този аромат и пусна Kickstarter, с цел да предаде парфюма на масите. Eau De Space е разработен от Стив Пиърс, химик и основател на Omega Ingredients, който си партнира с експертни парфюмери, за да бутилира миризмата на Космоса,  без всъщност да се налага да се скача в ракета и да се лети в  атмосферата. И така, големият въпрос: на какво мирише Космоса? Астронавтите са описали миризмата като… запечена пържола, малини и ром – и това описание съвпада с аромата на Eau De Space. Kickstarter стартира с цена 1591 британски лири, за да изпълни лимитирана серия,  но към момента вече има 2 366 поръчки. 

0 olhKxxY_C7BhnFM8

Ако се дарят $ 15 (около £ 12), ще  бъде изпратена собствената бутилка Eau De Space, която ще бъде доставена през октомври 2020 г., а парите  ще бъдат приравнени с дарение за подкрепа на програма STEM в училищата.

Ако все пак фантазирате себе си с аромата на Пространството, можете да поръчате собствен Eau De Space чрез Kickstarter.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)