Вечер на Индия в Дом на Киното

09 септември 2018

София Филм Фест и Ратха Ятра Фестивал в България, представят


ВЕЧЕР НА ИНДИЯ на 12 септември

Поводът е премиерата на страхотния индийски филм „Песента на скорпионите“, който ще можете да гледате от 20:30 часа.
Преживейте красивите традиции на Индия чрез пъстър празник за сетивата: 
Обличане в сари и фотосесия, рисуване с къна, ведически лакомства и щанд с класическа и йога литература.
Екипът на Ратха Ятра 2018 – фестивал с колесница / Ratha Yatra Sofia 2018 ще ви очаква между 18:00 и 20:30 часа във фоайето на Дом на Киното, за да сподели с вас някои от атракциите на фестивала, който предстои на 15-и септември.
За пълното потапяне в атмосферата на филма,Tarana и Киртан Рага ще изпълнят древна мантра за защита, непосредствено преди прожекцията.


„ПЕСЕНТА НА СКОРПИОНИТЕ“
Според древна легенда ужилването от скорпион от дълбоката пустиня на Джайсалмер, Раджастан, убива човек до 24 часа. Отровата на скорпиона вкарва трескава мелодия в тялото на жертвата. Единственото спасение е да се открие изкусен певец, който може да разчете мелодията в пулса на ужиления и да изпее песен, която да подейства като противоотрова.

„Песента на скорпионите“ е история за страстна любов, отмъщение и спасителната сила на песента. Нуран, безгрижна и независима жена, усвоява древното изкуство за изцеление от своята баба, която е уважавана „скорпионска“ певица. Когато Аадам, търговец на камили в пустинята на Раджастан, чува Нуран да пее, той веднага се влюбва. Но още преди да успеят да се опознаят по-добре, тя е съкрушена от едно предателство. То я тласка към опасно пътуване, с което да отмъсти и да открие своята песен.

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)