Вдъхновени от рицарите

26 юли 2014

Известната френска марка S.T. Dupont представи изключителна колекция от аксесоари под името White Knight. Изцяло вдъхновена от образите на смели рицари колекцията White Knight Limited Edition отдава почит на благородството на душата на рицарите и черпи вдъхновение от съвършенството и великолепието на техните доспехи. Тя се състои от три подразделения: Prestige, Premium и White Knight Diamonds.

photo5

В колекцията Prestige всеки предмет е украсен с позлатени рисунки и е гравиран в стила на кралските церемониални доспехи от епохата на Възраждането. Запалката е  допълнена с детайли във вид на копие и щит, писалката с декоративен шлем и са богато украсени с черен яспис и ахат. Колекцията е лимитирана. На пазара ще има точно 1515 бройки в памет на датата, когато крал Франсоа I е бил посветен в рицарство.

Колекцията Premium се състои от запалка, писалка, копчета за ръкавели и писалка. Всички предмети от тази линия са покрити с черен китайски лак. Отделни техни части са покрити и с паладий. Всички елементи са украсени с герб и имат сериен номер отново от лимитираните 1515 броя.

photo1_(1)

Най-ценната линия – White Knight Diamonds е представена от два сета: сет за писане Néo-Classique Président Diamonds и сет за пушене. Наборът за писане се състои от химикалка, красива поставка за нея и нож за хартия, инкрустирани със 175 диаманта, всеки от по 1,75 карата. Част от елементите са изработени от масивно злато, а писалката е ръчно гравирана. Серията за писане излиза в лимитираните 28 копия.

photo4

 

Запалката и пепелникът също са инкрустирани с диаманти. Върху предметите са поставени 117 броя бели диаманти, всеки от по 0.975 карата. Някои от елементите са изцяло покрити с черно злато. Серията за пушене наброява също 28 копия.

Oyw13T2Y

Очаквайте новата колекция през септември 2014 година и побързайте – количествата са ограничени!

снимки:  S.T. Dupont

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)