"Бягане към свободата"

„Бягане към свободата“

10 ноември 2014

Посолството на Германия у нас организира вчера инициатива под този надслов, посветена на годишнината от падането на Берлинската стена. С участието си в проявата София стана един от 80-те града в света, които се присъединяват към честванията.

"Бягане към свободата"

Стартът беше в 14 часа пред паметника на Берлинската стена до НДК, каза Георги Станоилов от неправителствената организация „5kmrun.bg“, съорганизатор на проявата. Инициативата получи подкрепата и от кмета на София, Йорданка Фандъкова.

DPP_18969

“Уникалното за паметника на Берлинската стена е това, че в момента блокове от нея могат да се видят само на три места и, за наша радост, единствено в България достъпът до този паметник е абсолютно свободен. Другите две места, на които Берлинската стена съществува като паметник, са „Майкрософт“ и „Гугъл“, но, за съжаление, там достъпът е ограничен само за техните служители”, твърди той.

DPP_18957

Участниците можеха да избират между бягане от 5 км и разходка от 2 км. Стартът и на двата маршрута бе пред паметника на Берлинската стена до НДК, а финалът беше разположен на главната алея в Южния парк.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)