Run2Gether България , бягай

Бягай и ще помогнеш

03 май 2018

На 19 май от от 9:30 до 12:30 ч. ще се състои благотворителен маратон Run2Gether България при София Ринг Мол. Благотворителното бягане е по двойки и има за цел да включи и мотивира хората с различни възможности. Всеки записал се участник е партньор-водач на друг, който се нуждае от неговата помощ за да финишира и надскочи себе си.

През септември 2017 г., българската неправителствена организация Фондация Сошъл Фючър и тяхната кауза JAMBA , стана партньор на тайландската организация Клондинсор Ко, основана от Чачай Афибанпоонпон, която организатора най-успешния мини-маратон с кауза в света – Run2gether.

Като партньор за Европа, Фондация Сошъл Фючър, организира за първи път Run2Gether Sofia 2018.

Снимка: Run2gether

Снимка: Run2gether

Събитието е под патронажа на Президента на Република България и Столична община. То е част от програмата, свързана с обяването на София за Европейска столица на спорта през 2018 г.

Сред официалните гости на събитието са: Господин Румен Радев, Президент на Република България; Госпожа Йорданка Фандъкова, кмет на Стоична община;  Госпожа Албена Атанасова, зам. кмет на Столична община и Чачай Афибанпоонпон, основател на Run2gether.

Инициативата има своите посланици в лицето на Орлин Павлов, Луиза Григорова, Асен Блатечки, Лазар Радков, Йоана Радкова, Мария Илиева, Ивайло Захариев, Биляна Йотовска, Мануела Малеева, Ружди Ружди, Николай Ваклинов, Калин Василев и др.

Снимка: Run2gether

Снимка: Run2gether

Един от посланиците на събитието и национал по баскетбол на колички Николай Ваклинов сподели за InLife:

„Идеята е да се изкарат хората с увреждания от домовете им да спортуват, да не стоят затворени. Защото колкото и да е недостъпно, има хора които са готови да им помогнат.”

Той изрази радостта си да бъде един от посланиците на Run2Gether България:

„Като човек, който винаги спортува, знам колко важен е спортът, а като човек с различни възможности знам колко важно е за мен да бъда приеман – като равен. Именно затова ви чакам на 19-ти май да потичаме ЗАЕДНО. Без значение кой и какви възможности има. Променяме нагласи! Гответе се за един уникален ден – изпълнен с много емоции и награди! Let’s Run2Gether! JAMBA.”

Може да се регистрирате за участие и да помогнете на run2gether.info

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: Run2gether

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)