Бързият Интернет прави хората по-умни

31 август 2014

Мислите ли, че има пряка зависимост между скоростта на Интернет  достъпа ни и нивото ни на интелигентност? Оказва се, че да! Поне според последните проучвания в САЩ.

Американската организация High Speed Internet твърди, че бързия Интернет  е предпоставка за наличието на по-умни хора с по-висок коефициент на интелигентност. Организацията е провела изследването си чрез популярния тест за студенти ACT, като е анализирала резултатите на участниците и на база скоростта на интернет връзката в съответния регион.

В Топ 15 с най-високи резултати на теста попадат студенти от щатите Вирджиния, Делауеър, Роуд  Айлънд, Масачузетс и Вашингтон, където се намира централата на Microsoft. Наскоро там бе измерена една от най-бързите скорости на Интернет достъп в САЩ  – 50.2 Mbps. За сравнение в щати като Аляска, Кентъки и Западна Вирджиния , където скоростта му е доста по-малка, студентите са показали по-ниски средни резултати. Естествено има и изключения, но като цяло проучването доказва, че новите технологии и Интернет определено могат да повишат нашата интелигентност, знания и култура.

текст: Елена Михайлова
снимка: eurocapital.biz

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)