Бързият Интернет прави хората по-умни

Сподели:

Мислите ли, че има пряка зависимост между скоростта на Интернет  достъпа ни и нивото ни на интелигентност? Оказва се, че да! Поне според последните проучвания в САЩ.

Американската организация High Speed Internet твърди, че бързия Интернет  е предпоставка за наличието на по-умни хора с по-висок коефициент на интелигентност. Организацията е провела изследването си чрез популярния тест за студенти ACT, като е анализирала резултатите на участниците и на база скоростта на интернет връзката в съответния регион.

В Топ 15 с най-високи резултати на теста попадат студенти от щатите Вирджиния, Делауеър, Роуд  Айлънд, Масачузетс и Вашингтон, където се намира централата на Microsoft. Наскоро там бе измерена една от най-бързите скорости на Интернет достъп в САЩ  – 50.2 Mbps. За сравнение в щати като Аляска, Кентъки и Западна Вирджиния , където скоростта му е доста по-малка, студентите са показали по-ниски средни резултати. Естествено има и изключения, но като цяло проучването доказва, че новите технологии и Интернет определено могат да повишат нашата интелигентност, знания и култура.

текст: Елена Михайлова
снимка: eurocapital.biz

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...