Българче спечели конкурса „Мини Мис Свят“ в Солун

03 ноември 2018

Страхотна новина долетя от съседна Гърция след най-престижния конкурс за красота в детска възраст. Българката Бриана Петрова спечели златната корона в международната надпревара „Мини Mис Свят“, провела се в Солун, Гърция.

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Бриана е родена на 16 юли 2009 г. във Варна и е ученичка е в 3-ти клас в СУ „Гео Милев“. Наричат я детето чудо, защото има много таланти. Започва да свири на пиано на 4 години в школа „Ритъм и звук“ с художествен ръководител Наталия Стойнева. Явява се на много национални и международни конкурси, където печели престижни награди като лауреат 1-ва степен (Сърбия, Хърватска, Испания, Австрия, Черна гора и др.).

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

На 6 години започва да танцува латиноамерикански танци в КСП „Кристал“ — Варна, с който участва в много национални и международни конкурси както индивидуално, така и с партньора си Ники Джамбазов. С него завоюва златни медали не само в своята възрастова група, но и при по-големите.

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Освен с пиано и танци Бриана се занимава и с поп и джаз пеене във Фондация „Звезди на изкуството“ с вокален педагог Мила Маврова, където също печели много престижни награди. Член е в клуба на „Успелите деца на Фондация Бербатов“. Също така взима участие и в благотворителни проекти и каузи за децата в неравностойно положение.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)