България с най-висок ръст на заплатите в ЕС

08 септември 2014

Изданието Sunday Mirror, цитирано от Агенция „Фокус“ обяви резултатите от изследване на ръста на заплатите в страните членки на Европейският съюз. Според него, България е регистрирала най-голям скок на заплатите в Европейския съюз (ЕС) за последните четири години, като отчетения ръст е  от 15.1%. Втора в класацията е Естония с 10.9% ръст. Във водещите икономики на ЕС Германия и Франция ръста е съответно 4.3% за Германия и с 1.9% във Франция.

В същото време изданието коментира, че голям спад в заплатите сред страните-членки на ЕС регистрира Великобритания, където възнагражденията на работниците са се понижили с 4% след идването на власт на премиера Дейвид Камерън. Това влиза в противоречие с твърденията на британските управляващи, че милиони хора са облагодетелствани от възстановяването на британската икономика.

Все още с най-голям спад са заплатите в ударените от кризата Гърция, Кипър и Португалия.Следва Великобритания.

За анализаторите е напълно обяснимо водещото място на България, защото тя все още е страната от ЕС с най-ниски нива на заплатите и все още голямо несъответствие на цената на труда спрямо жизнения стандарт.

данни: Sunday Mirror
графика: Forex-Trading.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)