Българин щурмува отново конкурса „Евровизия“ на Швейцария

06 ноември 2014

Българинът Ганчо Бояджиев за втора поредна година ще се включи в надпреварата да представя Швейцария на „Евровизия“. През 2013-та песента му Divine („Божествен”) попадна в официалната селекция на швейцарския конкурс. И тази година ученикът на оперната легенда Гена Димитрова ще се възползва от правилото на Швейцария, според което граждани на чужди държави също могат да участват в песенния конкурс.
Само че този път музикантът залага на повече имена, италиански артисти с големи проекти зад гърба си. Песента се казва „You Are My Fantasy“ („Ти си моята фантазия”), написана е специално за „Eвровизия”. Оригиналността на аранжимента идва от звученето в стил American ragtime (електроника с оперно пеене и гершуинг). Италианският композитор Stefano Baretta di Stefano трансформира филмовата музика в песенна, с примеси на американска класика ала Бродуей. Италианецът е популярен автор на филмова и симфонична музика. Композицията е първи опит на Ганчо за колаборация с Di Stefano, през идните месеци двамата ще се фокусират върху работата над общ албум.

Идеята за парчето и текста са на Ганчо Бояджиев, записът е направен от Andrea Zuppini в студиото му в Милано, миксиран и мастеризиран от DJ Twenty. Видеото е режисирано от Marco Gradara, на когото българинът се доверява за пореден път. Българката Вили Гаджева, която учи моден дизайн в Милано, е автор на грима ма Ганчо, а стайлингът на косата му е на на Salvatore Mezzola.
Ганчо Бояджиев вече се състезава за вота на швейцарската публика. Всеки, който има желание да подкрепи българския музикант, може да го направи на официалната страница на швейцарския конкурс. Гласуването ще продължи до 17 ноември.

снимка: Костадин Кръстев-Коко

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)