Брускети с чеснов крем

25 февруари 2015

Необходими продукти:
1 франзела
2 глави чесън
40 ml зехтин (студено пресован)
1 стрък босилек
1 домат
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Франзелата се нарязва на филийки с дебелина 8-10 мм., които се препичат (за предпочитане е на барбекю). Главите чесън се увиват в алуминиево фолио и се слагат да се пекат в предварително загрята до 200°С фурна около 40 мин. След като са готови, се разделят на скилидки и се обелват. Добавя се зехтинът и се пюрират. Листата босилек се нарязват на ситно и се добавят към получената паста от чесън и зехтин. Овкусява се с черен пипер и сол. Доматът се нарязва на шайби и се запича (тиган, фурна, барбекю). Филийките се намазват с получената паста и върху всяка се слага по една шайба от него. Вместо домат може да ползвате тиквички или патладжани.

снимка: cosedamamme.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)