ебола

Борците срещу ебола – Личности на годината

11 декември 2014

Списание „Тайм“ обяви борците срещу ебола, които ежедневно полагат огромни усилия в борбата с най-голямата епидемия в историята за личности на годината.

По традиция авторитетното издание присъжда титлата на човек или група от хора, които са имали най-голямо влияние върху света и новините през изминалата година.

Списание „Тайм“ представи различни корицати – всяка от тях, посветен на различен боец срещу ебола, който е част от хората на годината. Сред тях са: д-р Кент Брантли, който преживя ебола, д-р Джери Браун, мед. сестра, и преживялата ебола Саломе Каруаш, доброволката Ела Уотсън-Стрйкър и супервайзорът на екипи на линейки Фодей Гала – също преживял болестта.

Освен тях в списъка на „Тайм“ попаднаха още певицата Тейлър Суифт, протестиращите в американския град Фъргюсън и руският президент Владимир Путин.

С разпространението на заболяването ебола в Западна Африка лекарите, сестрите, шофьорите на линейки и доброволците изиграха и продължават да имат съществена роля в борбата срещу болестта в нейния зародиш. Те работят, за да спрат епидемията в ерата на глобализацията. До днес има регистрирани повече от 17 000 случая на ебола и 6000 смъртни случая.

снимка: Time

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)