Борисов и Миков преговарят

Борисов и Миков преговарят

26 октомври 2014

Лидерите на БСП лява България и ГЕРБ Михаил Миков и Бойко Борисов преговарят по съставяне на правителство в сградата на Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

Това е последната среща от втория кръг консултации с партиите, посочени от ГЕРБ. Такива разговори вече се проведоха с Реформаторския блок, АБВ и Патриотичния фронт. Само две от срещите бяха на лидерско ниво тази с БСП и с Реформаторския блок. Всички те бяха в централата на партията на Борисов, днес изключение прави срещата с левицата, която е на неутрална територия в парламента.

В резултат на консултациите стана ясно, че Реформаторският блок са сигурен партньор на ГЕРБ и двете политически сили са на една крачка по-близо до коалиционно споразумение. Говорителят на блока Радан Кънев заяви, че е обсъждан вариант за мнозинство с Патриотичния фронт. Той смята, че правителство на малцинството е лош вариант.

ГЕРБ и АБВ се разбраха по важните теми, но остават принципните им различия. Ивайло Калфин отбеляза, че разговорите за коалиция не са приключили за АБВ и те биха подкрепили коалиция, в която влизат първата и втората политически сили, но не биха участвали в дясноцентристка коалиция.

След преговорите с ГЕРБ Патриотичният фронт беше първата политическа формация, която заяви готовност да сложи подписа си под програма за стабилно управление заедно с ГЕРБ.

снимка: novini.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)