кюфте

Бобени кюфтенца

12 февруари 2015

Необходими продукти:
400 г червен боб
400 г бял боб
1 глава червен лук
1 морков
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. черен пипер
сол
100 г галета
олио

Начин на приготвяне:
Двете консерви варен боб се отцеждат старателно и се поставят в дълбока купа. Към тях се прибавят настърганият морков, ситно нарязаният магданоз, ситно нарязаният червен лук и подправките – чубрица, черен пипер и сол. Всичко се намачква с ръце до получаването на гъста каша с консистенция на кайма. От нея с мокри ръце се оформят кюфтенца, които се овалват в галета и се пържат за кратко от двете страни в малко олио. Сервират се топли с гарнитура от свежа салата според сезона.

снимка: voyo.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)