Благотворително ревю-спектакъл „Изкуството да даряваш”

23 март 2015

Клубът за мода и връзки с обществеността към Американския Колеж в София за втора поредна година организира благотворително модно ревю „Изкуството да даряваш”.
Дванадесетокласниците от Американския колеж и техните учители дефилираха в събота вечерта на благотворително ревю с тоалети на едни от най-известните български модни марки.

DPP_5732

DPP_5783

Спектакълът им, наречен “Изкуството да даряваш”, събра 6500 лв., които ще бъдат дадени на Ученическия институт по математика и информатика при БАН. Основната цел на УчИМИ е да предостави още една възможност за откриване, развитие и изява на заложбите на учениците, които имат склонност към по-задълбочено изучаване на математиката и информатиката, а целта на организаторите е със събраните средства талантливи ученици да представят страната ни на национални и международни състезания. Успехите на българчетата са безспорни, но успешното участие изисква за съжаление не само задълбочени познания в съответната област, а и финансови средства.

DPP_5684

DPP_5688

“Впечатлен съм от идеята ученици да помогнат на ученици. Това не е благотворителност, а инвестиция”, каза акад. Петър Кендеров, който е и доктор на математическите науки, на откриването на ревюто.
Паузите между различните дефилета бяха запълнени с изпълнения на ученическата група “Акапела”, която също е част от колежа. Пя и десетокласничката Косара Цонева, стигнала миналата година до финалите на тв шоуто “България търси талант”.

DPP_5815

Голямата изненада за организаторите бе французинът Ранди Венер от Американския университет в Париж, пристигнал у нас специално за ревюто. То се прави за втора година от Клуба за мода и връзки с обществеността към Американския колеж.

DPP_5991

DPP_6039

Инициативата на учениците бе подкрепена и от: Matstar, Mania, DeltaStock, Zona Pharma, Мариела Букова, Софийска вода АД и много други компании и приятели.

DPP_6014

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар