Бил ли е убит Явор Захариев от Gravity Co?!

15 април 2019

Няколко седмици след неочакваната кончина на фронтмена на Gravity Co. Явор Захариев, въпросителните около смъртта му неочаквано се увеличиха.

След като първоначално от МВР увериха, че около трагедията няма нищо загадъчно и се считаше, че организмът му не е издържал на наркотичната му зависимост, семейството му публикува открито писмо до обществеността, с което разкри, че в тялото на Явор не са открити никакви забранени вещества. Дори напротив – те са категорични, че причина за смъртта е тежък побой, който му е бил нанесен и вследствие на който той е починал. Емоционалният текст бе качен от сестра му Рая Крумова в социалната мрежа Facebook.

„Добро утро, добър ден или добър вечер…. Няма значение кога ще прочетете това… Просто ни се иска да се обърнем до всички и да изкажем най -дълбоките ни благодарности към другото семейство на Явор и това семейството са неговите приятели.

Снимка: Esquire.Bg

Снимка: Esquire.Bg

Благодарим ви приятели от цялото ни сърце и душа за силните и искрени прегръдки, за милите думи и за споделените спомени с Явор. Тази любов, която споделихте с нас, в това тежко и трудно време ни помага и ние да преодолеем тази тежка загуба. Това слънце през деня и тази ярка звезда през нощта, наречена Явор, ще ни топли и ще ни осветява завинаги. Докато се сещаме за нещата, които е казал, за веселите случки с него, докато го носим в сърцата ни, няма да бъде забравен и нямя да умре. Няма да можем да го виждаме, няма да можем да го чуваме, но ще го усещаме, там…вътре в нас, където остават любимите ни хора…И това ще бъде за винаги.

Не бъдете тъжни, защото сме сигурни, че той не иска да е така. Останете си с най – светлия спомен за него и с прекрасното излъчване на един добър и щедър човек. Той е някъде там, в пространството, в неговата гравитация и със сигурност обикаля, свирка си и се смее. Сигурни сме, че е щастлив, защото избяга от един превърнал се вече в тъмно черен свят. Свят пълен с пошлост, недобросъвестни намерения и болка.

Искаме да се обърнем и към тези, които побързаха да го наречат „наркоман“ или да подчертаят с големи черни букви, че той е загубил борба си с наркотиците. Към тези, които с огромна лекота му сложиха този безплатен етикет и не се замислиха, че това може да причини още повече болка на хората, които го обичат. Точно към тези хора исакаме да се обърнем…Към всички тях и към всеки един по отделно.

Явор Захариев от Gravity Co

На всички вас държим да кажем, че това не е поредната наркоманска история, която от първия момент ни нагнездихте насила в главите, без дори да знаете какво точно се е случило „по не потвърдени данни“. По изключително….и подчертаваме, по изключително потвърдени данни, Явор не е имал наркотици в тялото си. Абсолютно никакви.

Явор е бил бит…пребит от бой и тялото му, което беше също толкова чупливо, както и душата му, не издържа. Това е истината за Явор и за неговата смърт. Истината за човешкото същество, което пося любов и доброта на всяка негова крачка и във всеки един от нас. И няма друга истина, колкото и да се опитвате да я търсите“ – е част от отвореното писмо, публикувано от Рая.

Очаквано, от властите реагираха почти веднага на твърденията. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че подобна версия за смъртта действително е имало.

„Когато е получен сигнал за инцидента, първоначално се работеше точно по версия, че може да е бил пребит. Отивайки на място обаче, вратата беше заключена отвътре. Телефонът му беше вътре, не е имало връзка с него от няколко дни. Тогава не получихме данни, че върху Захариев може да е упражнено насилие. А какви са резултатите от аутопсията, нямам право да ви кажа“, коментира той.

Иначе Явор почина в „Пирогов“ именно няколко дни, след като беше открит на тавана на жилището си в квартал „Лозенец“ в безпомощно състояние и с тежки наранявания.

Виж още – Явор Захариев – момчето, което говореше с небето!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)