Без сняг по Коледа, студ за Нова година

Без сняг по Коледа, студ за Нова година

18 декември 2014

Децата и любителите на зимните спортове у нас ще останат разочаровани. Ще посрещнем Коледа без сняг, температурите в цялата страна ще са между 4 и 10 градуса.

Очакванията за Нова година са да превали в последните дни на декември – на доста места сняг, по Черноморието и в южните райони – дъжд. От днес започва временно повишаване на температурите, което ще продължи до неделя. Дотогава облачността над по-голямата част от страната ще бъде променлива, на места времето ще е слънчево. Максималните температури през този период ще са от 5 до 10-12 градуса, минималните от минус 2 до 3 градуса.

В неделя и понеделник над страната ще нахлува по-студен въздух от северозапад. Възможни са кратки превалявания, на някои места от сняг, но няма да са значителни. От вторник отново се затопля, ще има променлива облачност, в доста региони ще грее слънце. Ще се задържи сухо, с мъгли в районите в низините и водните басейни. Максималните температури ще бъдат в рамките на 4-10 градуса. Условията за ски в зимните ни курорти ще бъдат неблагоприятни, тъй като снежна покривка там на практика няма, с изключение на Боровец.

Топлото време ще се задържи до 29 декември, когато отново ще започне да нахлува студен въздух от запад-северозапад. Температурите над цялата страна ще паднат с 8-9 градуса, като минималните ще стигат на места до минус 7-8 градуса. Над цялата страна ще се заоблачи и ще превали – по високите полета и в Северна България сняг, в останалите райони дъжд. Още на 1 януари, обаче, бързо ще се затопли и температурите ще се вдигнат с няколко градуса. Информацията е на в. „Преса“.

снимка: blog.choku-geri.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)