„Безбог“ на Ралица Петрова – сред петте номинирани филма за Европейско откритие

22 октомври 2017

Европейската Филмова Академия и EFA Productions обявиха първите номинации в категориите European Discovery – Prix Fipresci и късометражно кино. Сред петте заглавия, които ще се борят за отличието „Откритие на годината” на FIPRESCI, е и българският филм „Безбог” на Ралица Петрова (в копродукция с Дания и Франция).

Той ще трябва да се съревновава с конкуренцията на заглавията – „Bloody Milk / Petit Paysan” (Франция), режисьор Хюберт Шаруел; „Lady Macbeth” (Великобритания), режисьор Уилям Олдройд, „Summer 1993 / Estiu 1993” (Испания), режисьор Карла Симон, „The Eremites / Die Einsiedler” (Германия), режисьор Рони Трокер. Общо петнадесет са късометражните творби, които ще се състезават за престижните награди на ЕФА.

Кадър от филма на Ралица Петрова.

Кадър от филма на Ралица Петрова.

В предстоящите седмици над 3000 членове на Европейската филмова академия ще гласуват за тези, които според тях са достойни за номинации в различните категории – за Европейски филм, режисьор, актьор, актриса, сценарист.

Останалите номинации ще бъдат обявени на 4 ноември на Европейския филмов фестивал в Севиля, Испания. Междувременно седемчленно жури ще определи наградените в категориите за най-добър оператор, монтажист, художник, художник по костюмите, грим и прически, композитор и звуков дизайн. Раздаването на отличията ще е за 30-та поредна година, денят е 9 декември, мястото – Берлин.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)