"Ахат" с афтър парти за Smokie

„Ахат“ с афтър парти за Smokie

18 октомври 2014

Световноизвестната британска поп група Смоуки с хитовете си от върховете на класациите като Living Next Door to Alice, Lay Back in the Arms of Someone, If You Think You Know How to Love Me и много други и постоянните си турнета във Великобритания и Европа и в момента продължава да е една от най-популярните групи в света.

"Ахат" с афтър парти за Smokie

Ако погледнете в Книгата на Гинес за хит сингли, може да ви бъде простено мнението, че успешната история на Smokie е феномен от 70-те. В крайна сметка, 11 от 14-те им британски хитове се появяват в това съдбовно за музиката десетилетие. И все пак внушителният им успех продължава да процъфтява по света, включително в Скандинавия, Южна Африка, Германия и дори в Китай. Smokie е група, която е разпродавала турната и получавала платинени албуми по време на четири десетилетия – 70-те, 80-те, 90-те и в наши дни.

DPP_15986
Smokie се събират докато още са в училище – в Йоркшър, в края на 60-те. След като преминават през различни имена и стилове, те подписват договор със супер горещия по онова време лейбъл на Мики Моуст – RAK, и си пробиват път в класациите. Песни като If You Think You Know How To Love Me, Don’t Play Your Rock’n’Roll To Me, It’s Your Life и Oh, Carol (всяка от които попада в топ 10) превземат радиостанциите и дават на Smokie билета, с който да обикалят света.

DPP_15987

Стилът им е комбинация от песни, изпълнени със запомнящи се мелодии и характерни, макар и неприкрито повлияни от американския софт-рок хармонии, като тайната е в комбинацията от гласове – дрезгавият, пропит с емоция водещ глас, подплатен от мелодичните хармонии, създава уникално усещане за сладост и горчивина.

DPP_15989

След като достигат продажби от над 30 милиона по целия свят, Smokie издават Wild Horses, албум от 1997-а година, записан в Нашвил, чието продуциране струва на групата 250 000 паунда. Така се настаняват трайно в програмите на кънтри радиата в САЩ, докато сборните албуми с хитове не престават да се продават добре. Тази тенденция продължава и с албумите Uncovered и Uncovered Too – и двата жънат огромен успех в Скандинавия и достигат до топ 5 в Дания, Финландия, Норвегия и Швеция, като достигат двойно платинен статус.

DPP_15991

През 2003-та година Smokie издават най-пълната си колекция от хитове. Озаглавена The Box Set, колекцията съдържа 10 компакт диска, покриващи десетилетията от 70-те до днес и получава Златни и Платинени награди навсякъде в Скандинавия.

DPP_15996
Групата прекара 2004-та година предимно в студиото, пишейки и записвайки своя албум On the Wire. Този албум, написан предимно от самите Smokie, достигна първите места в класациите и доказа, че Смоуки все още са във върхова форма. Групата издаде концертно DVD, а последният албум Take A Minute присъства в класациите из цяла Европа. Smokie, както винаги, не спират и за глътка въздух.

DPP_15999

Ето как купонясваха почитателите на Smokie, след концерта им, заедно с българската група „Ахат“, в столичния клуб „Рубаят“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)