Аспержи

Аспержи с шунка

02 февруари 2015

Необходими продукти:
16 крехки аспержа
4 шайби шунка тип „Парма“
зелена салата (няколко листа)
1 домат
1/2 вр. магданоз
масло

За майонезата „Шантили“:
1 яйчен жълтък
1 ч.  л. горчица
250 ml олио
125 ml сметана

Начин на приготвяне:
Аспержите се измиват и ако са големи се обелват, в противен случай само се отрязва най-долната част. Варят се 20 мин. в подсолена вода. Когато са готови се подсушават добре и се оставят да се охладят. Листата от зелена салата се измиват и подсушават добре. Доматът се нарязват на шайби и се посолява. Половината магданоз се нарязва на ситно. Приготвя се от жълтъка, олиото и горчицата стегната майонеза. Сметаната се разбива с миксер и се добавя. Чиния за плато се застила с листа от салата. Оформят се 4 връзки от по 4 аспержи, като долният им край се увива в листата шунка. Подреждат се заедно с шайбите от домати и се гарнира с магданоз. Поднася се студено, като майонезата и соленото масло се предлагат отделно.

снимка: clementinecuisine.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)