Антония Григорова направи рекорд на „Ком-Емине“

07 август 2017

Усмихнатата бегачка Антония Григорова измина „Ком-Емине“ за по-малко от 6 дни

Подготвящата се за участие в трета зимна Олимпиада Антония Григорова изпълни мисията и направи рекорд на „Ком-Емине“. Бегачката на дълги разстояния финишира повече от успешно в предизвикателството „Пътят Ком – Емине 600“ – 5 дни, 22 часа и 55 секунди!

Целта беше изминаването на най-дългия пешеходен туристически маршрут в България за по-малко от 6 дни. Григорова влезе в историята с невероятното постижение. Тя стана най-бързата жена, преодоляла „Ком-Емине“.

Малко след 3 часа тази нощ Григорова стигна нос Емине, където я очакваше най-ценния човек в живота й – синът й Натанаел, който не спа снощи, нетърпеливо очаквайки мама. Рекордьорката гушна малкия в обятията си и го понесе във въздуха, загърбвайки за момент умората, която я изцеди в изминалите почти 6 дни.

15020883669

Неотлъчно до нея беше и екипът й начело с треньорката Наталия Величкова. Тя е човекът, с когото и Кирил Николов направи 2015 година рекорд на „Ком-Емине“. Дизела измина скоростно същия маршрут за 4 дни, 13 часа и 5 минути.

Стартът на Григорова от връх Ком беше даден в 4:30 часа във вторник при ураганен вятър. Дори и адската жега не спря бегачката по пътя към рекорда.

По дългия преход Тони бе окуражавана от много свои почитатели и планинари, някои от тях включили се с нея по маршрута. Човек на БЛИЦ СПОРТ също с удоволствие потича няколко километра с Григорова, включително придружавайки я и след полунощ от хижа Буковец до хижа Чумерна.

Само да стигна фара…“, възкликна преди два дни Тони, която с усмивката си зарази всички срещнали я из Стара планина. Усмивката, с която превъзмогна умората и постигна още една от мечтите си!

„Не съм машина, обикновена жена съм!“, каза още Григорова.

15020891170559c8

Източник: Блиц/Пламен Славов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)