Ансамбъл "Българе" за пореден път бе предпочетен за културна визитка на страната ни

Ансамбъл „Българе“ за пореден път бе предпочетен за културна визитка на страната ни

25 януари 2015

Танцьорите на ансамбъл „Българе“ се завърнаха от първото си задгранично участие за годината – в Международната Зелена седмица – Берлин 2015, която се провежда от 16 до 25 януари в столицата на Германия. Това най-голямо изложение в света в областта на храните се провежда за 80-и път и представя продукция от земеделието, хранително-вкусовата промишленост и градинарството.
На юбилейното издание свои продукти в националните си павилиони  предлагат над 1600 изложители от 70 държави. България участва в Зелената седмица в Берлин от 1988 г., презентирайки тази година на щанда си продукцията на 13 български фирми.

Ансамбъл "Българе"  за пореден път бе предпочетен за  културна визитка на страната ни

Именно танцьорите на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ бяха предпочетени от нашето Министерство на земеделието и храните да участват в представянето на българския павилион на изложението като културна визитка на страната ни. С изпълненията си на всеки час „Българе“ привличаха с атрактивните си носии и динамични хора десетки посетители пред българската експозиция. През почивките си танцьорите разгледаха павилионите на други държави и събраха фотоспомени от интересните си срещи.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)