Андреа Бочели омагьоса българската публика

01 септември 2014

Точно в 20.20 часа маестро Андреа Бочели  излезе на сцената под бурните аплодисменти на близо 18 00 души, които бяха буквално омагьосани от неповторимия му глас и музика.

Прочутият италиански тенор и най-продаван класически изпълнител на всички времена изнесе вълнуващ концерт под открито небе на стадион „Българска армия“. А за мащаба зрителите започнаха да усещат още преди появата на световноизвестния тенор, когато на сцената започнаха да излизат музикантите от Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио заедно с диригента Марчело Рота, които наброяваха над 130 души.

3

В първата част на концерта Бочели зарадва многобройните си почитатели с виртуозни изпълнения на прочути оперни арии от оперите „Трубадур“, „Риголето“ и „Травиата“, част от които изпълни в дует с българското сопрано Светла Василева.

2

9

В програмата се включиха още сопраното Алесандра Марианели, класическото китарно дуо Carisma с участието на българката Магдалена Калчева (която благодари на маестрото за подкрепата и възможността да представя музиката си пред публика от целия свят) и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи, който с изключителен артистизъм и чар поднесе на публиката своите изпълнения.

4

Втората част от концерта беше обяснението в любов на маестро Бочели към публиката, което той поднесе с помощта на италианската поп звезда Илария Делла Бидия. Италианският тенор разказа на зрителите за щастието на споделената любов с „La Vie En Rose“, изпълнена във виртуален дует с неповторимата Едит Пиаф, за болката от изгубената любов с „Еn Aranjuez Con Tu Amor“ и „Еra Gia Tutto Previsto“, за синовната любов с „Mamma“.

5

8

Естествено, краят на музикалната приказка завърши с бис, в който Маестрото представи „Love in Portofino“,“Quizas Quizas Quizas“, „Time To Say Goodbye“ на фона на прекрасни картини и запечатани мигове от концерта му в Портофино.

6

Последният бис бе запазен запрочутата ария от „Турандот“ на Пучини „Nessun Dorma“.

Концертът на великия тенор скоро няма да бъде забравен.

Маестро, благодарим Ви!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)