Андреа Бочели омагьоса българската публика

Сподели:

Точно в 20.20 часа маестро Андреа Бочели  излезе на сцената под бурните аплодисменти на близо 18 00 души, които бяха буквално омагьосани от неповторимия му глас и музика.

Прочутият италиански тенор и най-продаван класически изпълнител на всички времена изнесе вълнуващ концерт под открито небе на стадион „Българска армия“. А за мащаба зрителите започнаха да усещат още преди появата на световноизвестния тенор, когато на сцената започнаха да излизат музикантите от Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио заедно с диригента Марчело Рота, които наброяваха над 130 души.

3

В първата част на концерта Бочели зарадва многобройните си почитатели с виртуозни изпълнения на прочути оперни арии от оперите „Трубадур“, „Риголето“ и „Травиата“, част от които изпълни в дует с българското сопрано Светла Василева.

2

9

В програмата се включиха още сопраното Алесандра Марианели, класическото китарно дуо Carisma с участието на българката Магдалена Калчева (която благодари на маестрото за подкрепата и възможността да представя музиката си пред публика от целия свят) и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи, който с изключителен артистизъм и чар поднесе на публиката своите изпълнения.

4

Втората част от концерта беше обяснението в любов на маестро Бочели към публиката, което той поднесе с помощта на италианската поп звезда Илария Делла Бидия. Италианският тенор разказа на зрителите за щастието на споделената любов с „La Vie En Rose“, изпълнена във виртуален дует с неповторимата Едит Пиаф, за болката от изгубената любов с „Еn Aranjuez Con Tu Amor“ и „Еra Gia Tutto Previsto“, за синовната любов с „Mamma“.

5

8

Естествено, краят на музикалната приказка завърши с бис, в който Маестрото представи „Love in Portofino“,“Quizas Quizas Quizas“, „Time To Say Goodbye“ на фона на прекрасни картини и запечатани мигове от концерта му в Портофино.

6

Последният бис бе запазен запрочутата ария от „Турандот“ на Пучини „Nessun Dorma“.

Концертът на великия тенор скоро няма да бъде забравен.

Маестро, благодарим Ви!

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...