Анджелина Джоли с почетна титла от британската кралица

Сподели:

На 13 юни в Лондон британската кралица Елизабет II връчи на Анджелина Джоли титлата почетна дама – женският еквивалент на рицарското звание.

39-годишната актриса и специален пратеник на ООН получи тази чест заради активната си борба срещу сексуалното насилие в конфликтните зони, както и заради времето и усилията, които посвещава за благотворителност, като по този начин вдъхновява милиони хора по целия свят да вършат добри дела.

През 2011 г. Джоли като режисьор засне филма „В земята на кръвта и меда“, чиято героиня е жена, станала жертва на подобно насилие по време на войната в Босна. След този филм тя се отдаде на международната програма за защита на жертвите от изнасилванията във военни зони.
Вчера в Лондон завърши четиридневната международна среща на високо равнище на тема „Да спрем сексуалното насилие по време на конфликти“ (End Sexual Violence in Conflict (ESVC), чиято основна цел е да сложи край на това насилие във военните зони. Анджелина Джоли бе съпредседател на срещата заедно с британския външен министър Уилям Хейг.

20140612-jolie-post

Ето думите и обещанието на Анджелина във връзка с тази титла:

„За мен е много важно да получа тази награда, свързана с външната политика, защото именно на нея смятам да посветя целия си живот“, заяви Джоли. „“Участието в инициативата за предотвратяване на сексуалното насилие и работата с неговите жертви е чест за мен. Аз разбирам, че за постигането на нашата цел е необходим цял един живот и съм готова да се посветя на това“, допълни тя.

In Life поздравява Анджелина Джоли с почетното звание!

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...