Анджелина Джоли показва „Несломен“ на Папата

08 януари 2015

Анджелина Джоли посети Ватикана по покана на папата, а също така проведе специална прожекция на новия си филм „Несломен“.

Пред списание Magazine актрисата сподели, че е изключително доволна и поласкана от поканата, както и от желанието на организацията да изгледа филма в Папската академия на науките: „Да бъда поканена във Ватикана – за мен е изключителна чест и в същото време  знак на почит към историята, разказана в „Unbroken“.

Историята на Луис е идеален пример за силата и прошката.”

Лентата на Джоли разказва за уважавания олимпийски състезател Луис Замперини, който се превръща в японски военнопленник по време на Втората световна война. Американецът се състезава в бягане на дълги разстояния, спечелвайки много медали и прякора „Торнадото“.

Foreign Ministers Gather In London For G8 Meeting

По време на войната Замперини постъпва в армията, но самолетът му катастрофира над Хавайските острови. Около 50 дни той се носи насред морето. Той е сред тримата оцелели, които са пленени от японските военни и изпратени в лагер. Атлетът преживява три години там.

Сценарият е адаптиран по едноименната автобиографична книга, разказваща за живота на Замперини.

По повод поканата на Джоли в Рим италианският клон на компанията Universal Pictures отбеляза, че това е лична инициатива на главата на Католическата църква:

„Пап Франциск познава добре невероятната житейска история на Луис Замперини и с изключително вълнение посрещна възможността да изгледа филма. Очаква се той лично да се присъедини към специалната прожекция  в основната сграда на Папската академия на науките.”

Джоли е пътувала до Рим с големите си дъщери – Захара и Шайло.

Към семейството е трябвало да се присъедини и Брад Пит, който в последния момент е променил решението си.

 

Снимки: US Magazine

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)