Александра Феодорова

Александра Феодорова: Короната задължава!

31 октомври 2014

– Бихте ли се представили?
– Родена съм и израснах в град Перник. Понастоящем живея в София. Омъжена съм и имам прекрасна деветгодишна дъщеря, която се казва Анджелин и е моята най-голяма гордост и радост. Миналата година участвах в конкурса “ Мисис България“, където спечелих титлата „Мисис България Вселена“.

– Вашето образование е в областта на туризма. Какво е мнението Ви за този сектор у нас?
– Завършила съм специалност „Управление на туристическа агенция“. За съжаление, така се стекоха обстоятелствата, че всичко с което съм се занимавала до момента е далеч от този сектор. Определено мога да кажа, че съм от хората, които не пропускат и най-малката възможност да пътуват и да опознават нови места. Не харесвам твърде популярните и презастроени курорти. Дали на море или на планина за мен е важно да усетя връзката с природата. Мнението ми за нивото на туризма в България е, че колкото по-скоро хората в бранша започнат да инвестират в качеството на услугите, които предлагат, в обучението и квалификацията на персонал, толкова по-скоро страната ни ще получи мястото, което заслужава и българския турист ще предпочете да похарчи средствата си за почивка у нас, а не в съседните на нас страни, като Гърция и Турция. Оптимистично настроена съм и в последните години смятам, че нещата вървят точно в тази посока.

10353111_496754607093460_8923246549653050248_n

– Ако трябва да представите България с една-единствена дестинация – коя ще е тя и защо ще се спрете точно на нея?
– Скоро бях в едно еко селище в югозападна България, близо до Гоце Делчев. Това е дестинацията с която бих представила България. Мястото е приказно красиво – гори, поляни,скали и две езера. Природа е запазена в своя най-истински вид! Всичко построено от камък, глина и дърво, кристално чист въздух. Храна, приготвена на място, с растения откъснати от градината и с месо от животни, отглеждани в местното стопанство. Място на което се чувстваш в рая. Енергията която получаваш е това от което всеки, който живее в стреса на града се нуждае.

– Какво промени титлата в живота ви?
– Не бих казала, че титлата промени съществено живота ми. По-точно е да се каже, че ме научи на някои неща, като това да бъда по-организирана, защото ангажиментите ми се увеличиха а съм от хората, които не правят едното за сметка на другото и натоварването в ежедневието ми на моменти е голямо. Също ме направи по-отговорна, защото титлата “ Мисис България“ не е само награда за външния вид на една семейна жена, тя трябва да бъде пример и във всяко друго отношение. Научи ме да отсявам хората около мен и да бъда малко по-обрана в общуването. Едновременно с това ми донесе много нови приятелства и прекрасни моменти.

10390492_496754700426784_7824164298496709976_n

– Кое ви накара да се явите на конкурса?
– Много спонтанно и съвсем като на шега реших да участвам в конкурса. Бях попълнила и изпратила талона за участие и честно казано, напълно го бях забравила и отписала, когато ми се обадиха, че съм одобрена. До последно се колебаех като типичен представител на зодия Близнаци, ужасно се притеснявах от това да изляза след толкова години пак на сцена. Преди години за кратко съм била манекенка, още като ученичка. Никога не съм имала кой знае колко голямо самочувствие. Явно се случи в точния момент и съм имала нужда от това. Разбира се, дължа го и на най-близките ми, които като разбраха, ме подкрепиха и едва ли не насила ме накараха в деня на конкурса да изляза и да се представя на ниво.

– Как реагира Вашата дъщеричка на титлата?
– Анджи беше най-щастлива, повече от мен самата. Седмици наред не спря да обяснява на всички, че мама е „Мисис“. Много е горда с мен, следи всяка моя изява и доста вечери прекара по пижамка и с короната ми на главицата й.

10468209_498781920224062_3404385846972988242_n

– Бихте ли я изпратили на подобен конкурс. за деца, разбира се?
– Да, дори вече взе участие в конкурса „Деца на Вселената“, където спечели най-престижната титла „Супер Гранд При на Вселената“. Позволих и да участва за да може реално да види, че за всяко нещо трябва да се бориш и дори когато изглежда много лесно, то не е. За конкурса в който участва подготовката бе сериозна и нейна бе отговорността да представи България във категорията и. Сама подготви песен и стих, както и танц, трябваше и да разкаже за страната ни. Виждах колко много се притеснява, но гордо мога да кажа, че достойно се представи и си заслужи успеха. За сега сме спрели с конкурсите и сериозно залягаме над уроците.

– Довечера ще бъде избрана новата „Мисис България“. успяхте ли да се запознаете с претендентките?
– Все още не. Очаквам с нетърпение да ги видя и съм убедена че и тази година конкуренцията ще е голяма.

10302365_496754617093459_3681160471043366389_n

– Какво бихте посъветвали победителката?
– Да бъде себе си, да носи короната с гордост и да работи за каузата „Мисис България“, а тя е че винаги можем заедно да помогнем на още хора. Благотворителността – това е перлата в короната, това дава стойност и смисъл на титлата!

– Една поговорка твърди, че царската корона е тежка. „Тежка“ ли е короната на една мисис?
– Аз мисля, че тежи толкова, колкото тежест й предаде човека, който я носи! Всеки знае израза – „Благородството задължава!“, е аз мисля, че и короната задължава!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)