Париж

Ако ще е Париж – тогава да е Plaza Atheneе!

10 февруари 2015

Париж винаги е добра идея! Така казва прочутото секси градско момиче Кари Брадшоу, цитирайки великата Одри Хепбърн. Напълно съгласни сме с нея, особено, ако по време на френското си приключение ще отседнеш в емблемата на парижкия jet-set Плаца Атене.

IMGP8795

Тук е мастото да си спомним за приказката: „ Има хотели и хотели. Този е от вторите!“ Да, Плаца Атене не е просто хотел – това е култура, среда, настроение, шик, екстраваганс, класика, мода, шампанско, Ален Дюкас, червени тенти, нежни Бел-епок декорации, лукс… Наистина е трудно да се даде само едно определение на това място.

IMGP8776

Преди много години известният парижки интериорен дизайнер Патрик Жорин реновира  Bar dе Plaza. От тогава това място е станало законодателна точка  и магнит за парижкия хайлайф. И не само. На световният! Постепенно се появява легендарният хотел.  Това постижение на лукса основано през 1911г. е ситуирано на авеню Монтан, заобиколено от бутиците на вездесъщите френски /и не само/брандове и престижни ресторанти. Дори и след голямата му реновация, след разширението и смяната на мащаба,  все още може да се почувства атмосферата на малкото място,  емоцията която той носи от основаването си.

original_plaza-athenee-4

Plaza Athenee – най-любимият хотел в Париж, без значение за другите алтернативи. Защо ли? Като за начало ще изтъкнем причината: Avenue Montaigne – малка, луксозна и неповторима улица в сърцето на пулсиращия Париж, спокойна, претъпкана от лукса, който световните брандове излъчват и на която можеш да срещнеш която си искаш световна знаменитост, обладана от shopoholic треска.  В единият край е Плац Конкорд, а в другия – бреговете на Сена и неповторима гледка към трептящата Айфелова кула. Втора причина: лукс, класа, стил! Трета причина: шеф-готвач Ален Дюкас… При първите три причини – няма нужда от четвърта и пета!

IMGP8785

В Париж има редица престижни хотели, но уюта и класата на Плаца Атене не притежава нито един от тях. Има много магии и легенди, които хотелът е събрал под своя покрив. Мебелите и аксесоарите в хотела са от времето на Беб Епок, както и металните решетки в екстериорните решения. Но това не е така изненадващо. За неповторимата атмосфера допринасят невероятните цветя, които украсяват всеки балкон. През лятото те греят в червено, а през зимата са елегантно зелени и придават неописуема свежест на студената френска картина. Но тук, в дизайнерското решение червеният цвят изобщо не е случаен. Той идва да покаже със силата и стила си, че става дума за наистина специално място. Тентите са червени. Цветята навсякъде са червени…

Plaza_Athénée

Вътрешната градина на хотела е поредната изненада, поднесена с финес. През лятото, тя е тераса на световноизвестният ресторант на Ален Дюкас, а през зимата е вълнуваща…зимна пързалка. Дали ще се пързаляш или просто ще похапнеш ойстери с шампанско – удоволствието вероятно е едно и също. In Life избра шампанско!

И понеже започнахме разказа си за Plaza Athenee с Кари Братшоу, изиграна от Сара-Джесика Паркър, та… Помните ли, къде бе най-красивата й любовна сцена с Тешкара? Не? Как къде? В Плаца Атене! Даже има и рима!

hotel-plaza-athenee_unique-view-on-the-eiffel-towe2r

Е, кажете сега при тази гледка…какво ти остава, освен да се отдадеш на любов и …Това е Париж!

текст: В.Симеонова
снимки: In Life & Plaza Athenee

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)