In Life ви пита: Ще има ли полза за българския туризъм от санкциите на Русия срещу Турция?

30 ноември 2015

В събота вечер президента Владимир Путин подписа указ, с който Русия въвежда безсрочни санкции срещу Турция, засягащи живота и бизнеса на милиони хора в двете страни. Документът влезе в сила незабавно и няма конкретен краен срок на действие – записано е само „до отмяна на установените с него специални икономически и други мерки“.

Под формата на мерки за осигуряване на националната сигурност на Русия и на специални икономически мерки в страната се забранява или ограничава вносът на определени групи стоки, ограничава се дейността на турски организации и се забраняват чартърните полети между двете държави.

Последното на практика означава, че се слага край на Турция като туристическа дестинация за руснаците. През последните години техният брой по турските курорти и забележителности бе около 4 милиона души, а толкова хора е невъзможно да се превозват с редовни полети. Въпреки това в текста изрично се казва, че туроператорите следва да се въздържат от продажби на почивки и екскурзии, включващи посещение в Турция.

Ще има ли полза за българския туризъм от санкциите на Русия срещу Турция?

View Results

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар