Езикът на цветята

24 април 2016

Цветята имат своя език и ето, че днес, на Цветница е един хубав повод, за да се замислим каква е тяхната символика и какви черти от характера ни издават те. Това, разбира се е валидно за дамите, защото нали именно те са цветята… 

Езикът на цветята

Рози
Почитателките на това цвете са силни и горди жени, които трудно могат да бъдат впечатлени. Мъжът, който е решил да спечели симпатиите им, трябва да е с положение, стабилен, финансово добре осигурен и най-важното – да бъде щедър. Защото ще трябва не само да даде сърцето си, но и доста парички – за подаръци, вечери на свещи, пътувания до далечни и приказни места.

IMGP8228Лалета
Жените, които харесват нежните лалета, са традиционалистки, обичат естествените неща в живота. За тях цената на подаръка или букета нямат значение, важни са жестът и вниманието. Такава жена няма да ви изневери, защото държи на семейството, добър слушател е и винаги ще ви се притече на помощ, ако й се обадите. За нея важи с пълна сила приказката – три пъти мери, един път режи.

IMG_0332
Теменужки
Тези цветя са любими на поетичните натури. Нежни, чувствени, любвеобилни, готови да дадат живота си за мъжа до тях. Друг е въпросът, че този тип жени трудно дават сърцето си, а още по-трудно могат да бъдат разбрани от представителите на силния пол. Трябва доста търпение, за да бъде достигнато сърцето на Ева, която обожава малки букетчета от теменужки.

IMGP5874
Орхидея
Екзотично цвете, което е обичано и предпочитано от също тъй екзотичните дами, които харасват лукса, скъпите подаръци, разнообразния начин на живот. Такава жена не можете да я вържете у дома да се грижи за домакинството и да посреща децата от училище. Тя е свикнала да блести. Да посещава ревюта, театрални постановки, изискани коктейли… обича да чете, да пътува, да флиртува.

Нарцис

Той е любим на жените, които обичат да казват истината, не си падат по сплетни и клюки. Често точно тази им откровеност е причина за развалените отношеня с околните. Ева, която обича в дома й да има букет от нарциси, не е голяма привърженичка на Менделсон. За нея е важно да си намери добра работа, да върви по стълбичката нагоре и да има верен приятел за кризисните моменти.

AMSTERDAM 2 2008 118
Гербер
Така си е – Ева, която обича голям гербер, вързан с красива панделка, най-вероятно е вече омъжена или пък скоро се е разделила с партньора си. Този тип жени са като орлици – бранят семейното огнище с цената на собствени лишения и компромиси. Те са предани съпруги, верни приятелки и грижовни майки.

Символ на чистата любов са карамфилите, а на вечната – маргаритите.

IMGP8136

С камелии ще изразите възхищението си от дамата и доверието си в нея. Невенът е израз на ревност и отчаяние.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)