Saint Valentine празнува Деня на Любовта 365 дни в годината!

14 февруари 2016

Париж може да е градът на влюбените, но има едно малко селце в центъра на Франция,  което е истинския символ на любовта и в него деня на  Свети Валентин се чевства през цялата година. Сен Валентин.  Това село, разположено във френския департамент Indre, в долината на Лоара,  отнема мисията на своя съименник, покровител на любовта, много сериозно и предоставя очарованието си за романтици от всички краища на света.

Saint-Valentin.

Селото отваря сърцето си за тези, за които любовта трае през цялата година, а не само на 14 февруари. Разбира се, в дните около празника настроението е повече от приповдигнато, посетителите са много, а сърца украсяват къщи, сгради, улици…всичко! Организират се шествия, празници, влюбени вечери.  Но Сен Валентин е селището на любовта без конкретна дата. То е популярно място за двойки, които празнуват годишнини от сватбата си или подновят брачните си клетви.

Saint-Valentin.

Още на входната табела, Сен Валентин прави реверанс и на други две селища по света, които носят същото име – Сейнт Валънтайн в Австрия и Сакуто Чо в Япония. А има и Сейн Валентин в Квебек, Канада. Но да се върнем в Прованса и се потопим отново в очарователното и влюбено селце.

6a013486cecddf970c0133f3acab47970b

Малкото село Свети Валентин става особено популярно  след 1980 г., когато тогавашния кмет Пиер Русо решава да използва името на населеното място, за да го промотира като селището на любовта. Тогава се създава романтичната Ботаническа градина на влюбените и се учредява ежегоден фестивал около Деня на влюбените – 14 февруари.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В специално проектираната  Ботаническа градина, двойките могат да се изгубят сред зеленина, а в градът е създаден специален проект – Къщата на Купидон, където се събират предмети, писма и всякакви прояви на нежност от посетителите тук. А те наистина са от всички краища на света.

6a013486cecddf970c0133f3acab88970b

Прекрасни сърца и валентински картички може да закупите от сувенирните магазини, пръснати навсякъде из малкото селище. И все пак, най-романтичното преживяване са минутите или часовете е малката църква, която е излишно да уточняваме чие име носи…

Селището, където Денят на любовта трае цели 365 дни! 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)