Храните, които помагат срещу алергии

30 март 2017

В днешно време, медицината познава множество алергии – към прах, храни, напитки, животни и други субстанции от околната среда, с които имаме допир. Обикновено проявата на алергия е краткотраен акт и преминава бързо. Неприятните симптоми могат да се лекуват чрез различни методи, но има и храни, които повлияват общото състояние на организма и биха могли да облекчат някои симптоми. Foodpanda, подбра част от тях.

Лук, чушки, магданоз
Всички те съдържат кверцетин, който е естествен растителен химикал и намалява хистамините, които са част от алергичните реакции.

Киви
To e част от плодовете, с богато съдържание на витамин С. Като цялото цитрусите и плодовете с много витамин С, ограничават хистамините.

Още по темата: Филе от сьомга с ананас

Ананас
Съдържа ензим, наречен бромелин, който намалява дразненето и алергичните реакции.

Още по темата: Тартар от риба тон с шам-фъстък

Риба тон, сьомга, скумрия и всичко, което съдържа Омега-3
Проучване в Япония установи, че жените, които ядат повече риба имат по-слаби прояви на сенна хрема, известна като алергичен ринит.

Кефир
Съдържа пробиотици. Те са добри за цялостния организъм и бактериите, които живеят в червата. Киселото зеле и кимчи също са добри източници на пробиотик.

Мед
Малко количество мед може да помогне за овладяване на някои алергии.

снимка: naturalhealth365.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)