Хороскоп за 20, 21 и 22 октомври

20 октомври 2018

На 20 и 21 октомври Луната преминава през водния знак Риби. Когато Луната е в знака Риби сме много по-чувствителни, емоционални, състрадателни, меланхолични, интуитивни и много от нас ще са настроени романтично и творчески. Почивните дни са благоприятни за творчески занимания, за релаксиращи процедури, за разходки около вода или до манастири, за риболов, за разкриване на тайни и мистерии и т.н. Ако пък домакинската работа ви е поизостанала, заради голямата натовареност през седмицата, денят е добър за почистване и пране. Като изключим по-предизвикателните аспекти на Венера и Меркурий с Марс във Водолей, Луната в Риби на 20 октомври образува само хармонични аспекти – в сутрешните часове със Сатурн в Козирог и с Венера в Скорпион, а във вечерните часове тя е в съвпад с Нептун и заедно са в хармоничен аспект с Меркурий в Скорпион. Тази звездна хармония ще ни помогне да се поотпуснем малко след голямото напрежение от предходните дни. Денят е много по-спокоен и емоционално ненатоварен за родените под знаците и най-вече през първа и втора декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Ще се радвате на добро физическо и психическо състояние, ще сте готови да помогнете на близък човек в нужда. Сърцето ви е ще е отворено за всеки с обич и уважение, като съответно ще получавате от другите хора същото добро отношение. Добър ден за психолозите, лечителите, астролозите и гадателите, поетите, художниците, музикантите, танцьорите, тайните служби и т.н. Луната в Риби сама по себе си може да има по-неблагоприятно влияние в емоционален аспект за родените под знаците и най-вече през първа и втора декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Овен, Лъв, Везни и Водолей от същите две декади. Със сигурност ще се чувствате по-добре, ако на този ден се уедините и отдалечите малко от шума и многолюдните места. Ограничете и алкохола. Луната в Риби създава опасност за инциденти във вода, за самоубийства (уязвима е психиката), за интоксикации. Някои от вас може да чувстват не само меланхолия и апатия, но и самосъжаление, тъга. Но това е временно, не се отчайвайте, а почивайте активно.

В неделния ден, 21 октомври, в сутрешните часове Луната и Нептун все още са в хармонични аспекти с Меркурий, както и с Плутон в Козирог. Това е един чудесен ден за възстановяване на енергията ни, за пътувания, за забавления, за срещи с роднини или приятели, за благотворителност и други. Във вечерните часове Луната оформя чудесен аспект с планетата на късмета и успеха, но в емоционален план този аспект ще ни дава добро настроение, желание за гледане на интересни филми или театрални постановки / концерти и т.н. В неделния ден звездните енергии са по-дисхармонични за родените през втора и трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Овен, Лъв, Везни и Водолей от същите две декади. Творчески занимания, пикник около вода или риболов, посещение на художествени галерии, филмите, музикалните концерти, киното или театъра ще ви се отразят изключително положително и ще се почувствате по-ентусиазирани и енергични за новата седмица, когато Луната ще навлезе в знака Овен. Хармоничните аспекти на Луната в Риби на този ден ще имат своето успокояващо и положително влияние за родените под знаците и особено през втора и трета декада на Телец, Рак, Скорпион и Водолей. Интуицията и чувствителността ви са засилени, повишен е и интереса към тайнствата и мистериите, изпълнени сте с вдъхновение и желание за романтика. Цари разбирателство и хармония в отношенията с близките и приятелите. Луната във водния знак Риби създава предпоставка за валежи, което може малко да затрудни плановете ви, но не и да развали настроението ви. „Няма нищо по-хубаво от лошото време!“ с хубава книга в леглото; с филми за тайнства, приказки или с криминален сюжет на дивана пред малкия екран.

В първия работен ден на новата седмица, 22 октомври, в часовете от 02:47 до 09:58 българско време Луната в Риби е „без курс“ и в 09:59 часа тя преминава в огнения Овен. Важните срещи и задачи оставете за след 10 часа, като преди това бъдете внимателни за грешки или инциденти, поради разсеяност. Луната в Овен ще забърза ежедневието ни и ще сме много по-енергични, смели и бързи в решенията и действията. Склонни сме да отстояваме принципите си, да водим борба при необходимост, стремим се към лидерство. Общуването ни е директно, Овенът никога няма да ви удари в гръб. Така че, можем да очакваме директни сблъсъци и конфронтация в някои ситуации, а в по-тежките – и с директна агресия. Да не забравяме, че знакът Овен е управляван от планетата на войните Марс. На този ден Луната в Овен е в дисхармоничен аспект със Сатурн в Козирог и може да създаде затруднения в общуването с висшестоящи лица, с контролни органи, при взаимодействие с държавните институции за родените през първа декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби от първа декада. Избягвайте конфликти с шефовете си, шофирайте по-внимателно и със съобразена скорост, спазвайте правилата и законите. Възможни са инциденти на строителни обекти и в планината, напрежение в обществено-политическия живот и остри нападки в публичното пространство. Денят не е добър за ремонтни дейности и покупка на недвижимо имущество. Сама по себе си огнената Луна повишава опасността от пожари и взривове. В някои райони по света са възможни срутване на земни маси и други по-тежки инциденти. В здравословен план е уязвима главата за травми и мозъчното кръвообращение. Не се препоръчват мозъчни и очни интервенции, на горната челюст /включително и на горните зъби/ и носа. Луната в Овен ще има по-благотворно влияние в емоционален план и във взаимоотношенията в ежедневието за родените под знаците и предимно през първа декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей, поради благоприятният аспект към рожденото Слънце на тези представители. Ще успявате да представяте адекватно своите тези и ще бъдат приемани без затруднение от околните. От смелите ви действия и решения зависи и успеха ви. Само не слагайте „каруцата пред коня“, т.е. не взимайте необмислени прибързани решения. Но съм сигурна, че ще се справите с всеки проблем или опозиция.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)