Филмът на Елица Петкова „Жалейка” – с успех на Берлинале

22 февруари 2016

Международното жури на Generation 14plus – Берлинале присъди специален диплом – Special Mention на филма на Елица Петкова „ЖАЛЕЙКА”, който ще участва в конкурсната програма на 20-ия София Филм Фест.

Ето какво споделя журито: „Ние бяхме развълнувани от тази умела алегория за променящите се културни стойности в новото време и за сблъсъка между различните ценностни системи в едно малко европейско градче. Със страхотен усет към детайла, натурализмът на този филм е съчетан със завладяващата история на една млада жена, която търси своето място в света и стига до дълго жадуваната свобода. Филмът се отличава с брилянтни изпълнения и режисура.”

Zalejka - award1

„Жалейка” е реализиран благодарение на подкрепата на Нов Български Университет и Goethe-Institut Bulgarien. Голямата награда в тази категория на Берлинале беше присъдена на чилийския филм „Las plantas” (Plants).

Само след три седмици българската публика ще има възможност да види „Жалейка” на Елица Петкова, а в програмата на фестивала е включен и нейният късометражен филм „Абсент” (2015), представен в селекцията „Cinéfondation” на фестивала в Кан.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)